Föreläsningar och kurser

Vill du boka mig för en föreläsning, kurs, mammagrupp eller liknande är du varmt välkommen att kontakta mig via formuläret eller på mail emma.regberg@arenamotion.se

Jag skräddarsyr upplägg efter önskemål.

Jag föreläser regelbundet för kollegor inom vård och mödravård. Från hösten -18 har jag varit delaktig i skapandet och utvecklingen av kursen Bäckenbottenhälsa – rehabilitering och prevention (7,5 hp Karolinska institutet). Detta arbete belönades med priset Gyllene Äpplet 2019.

Tidigare föreläsningsuppdrag har berört:

Kvinnors upplevelser av fysioterapeutisk behandling under graviditet

Fysisk aktivitet under och efter graviditet

Mammafysio – om gravid- och mammakroppen, steg 1, 2 & 3 tillsammans med Malin Larsson, leg fysioterapeut med specialisering barn

Bäckenbottenrehabilitering

Fysioterapi vid förlossningsskador

Bäcken- och ryggsmärta under graviditet

Praktisk handledning av undersökning och bedömning av bäckenbotten


Jag handleder regelbundet studenter och kollegor, bland annat en grupp som genomför specialistutbildning inom obstetrik, gynekologi och urologi.

Vill du auskultera är du varmt välkomnen att höra av dig så kan vi diskutera upplägg.

Jag anordnar olika kurser i egen regi tillsammans med olika kollegor/professioner. Tillsammans med Mia Fernando håller jag introduktionskurser inom kvinnohälsa och palpationskurser för bäckenbottenbedömningar. Information om kurser hittas på vår gemensamma Facebooksida Emmas och Mias kurser. Tillsammans med Kalle Norwald och Birgitta Nordgren har jag skapat en kurs om kvinnors sexuella hälsa som genomfördes första gången under hösten -21. Under början av -22 kommer jag även att hålla en kurs tillsammans med gynekologer från Karolinska sjukhuset, Bäckenbottencentrum och Södersjukhuset om gynekologisk kirurgi och postoperativ rehab. Mer information om aktuella kurser finns under senaste nytt här på sidan.

Jag sitter även i styrelsen för sektionen inom Kvinnors hälsa, Fysioterapeuterna.