Gravidkraft

Omslag Gravidkraft

Gravidkraft – Hälsa genom rörelse och träning är en bok om hälsa under graviditet av fysioterapeuten Emma Regberg Lundborg, specialist inom kvinnors hälsa.

Boken varvar fakta med konkreta tips och innehåller inslag med råd från flera olika specialister, bland annat om idrott, yoga, stress och födande. Boken ger tips om egenvård, förklaringsmodeller till smärta och vanliga graviditetskomplikationer, enkla anatomiska förklaringar med text och bild och inte minst en övningsbank med gravidanpassade, skonsamma övningar som kan göras med kroppen som belastning.

Rörelse och fysisk aktivitet är en fantastisk medicin som kan förhindra och lindra en rad olika komplikationer under graviditet. Men runt graviditet och träning florerar en mängd myter och påståenden och det kan vara svårt att sålla i alla flöden av information.

Varför ska man träna under graviditet? Och vad är egentligen träning? Hur hårt får man träna? Vad gör bäckenbotten och hur kniptränar man bäst? Vad säger den senaste forskningen om magmuskeldelning och träning av magmuskler? Vilken intensitet bör man träna på, är mjölksyra farligt och vad beror egentligen bäckensmärta på? Och hur lindrar man egentligen en värkande rygg?

Gravidkraft ger svar på allt detta och mycket mer.


Titeln finns att köpa i bokhandeln, internetbokhandeln eller via Balkong Förlags webbutik http://balkongforlag.tictail.com

ISBN 978-91-87553-25-7 Mjukband, Format 170×22, Illustrerad, Sidor: 160
Foto: Malin Wijk Form: Terese Brandwold